четвртак, 10. март 2011.

CHANELčić


Legendarna Coco Chanel i njene ideje sa početka 20. veka i dan danas obeležavaju modne trendove. Inspirisana muškom modom što je u vreme njenog života bilo nezamisivo i drsko, stvorila je čuveni Chanel kostim koji karakteriše suknja do kolena i kratak sako izrađen od vune i (tada) ukrašen zlatnim dugmićima. Chanel kostim se kroz godine menjao, dopunjavao, ali nikada nije nestao sa modne scene. On je postao trajno obeležje stila i omiljen odevni predmet mnogih žena, a posebno onih iz visokog društva (koje originalan primerak mogu sebi da priušte).

Danas, Chanel blejzer u nešto izmenjenom, ali i prvobitnom obliku, nosi se, ne samo uz suknju do kolena kada želite da budete elegantni, već i uz farmerke, pantalone, sortseve... Nose ga poznate ličnosti, bogate dame, ali i oni koji su sličan mogli da nadju za znatno manje para u znatno pristupačnijim buticima.

Pored toga što je obavezan odevni predmet već godinama, koji zahvaljujući šnajderkama ili radnjama koje kopiraju Chanel modu, konačno možete sebi da priuštite, Chanel (ili "Chanel") blejzer je idealan za prelazni period koji je pred nama. :*















2 коментара: